ХАРАКТЕРИСТИКИ НА RANGER

Ford Ranger е пълен с технологии и оборудване, предназначени да подобрят функционалността и да ви помогнат да работите по-успешно.
УДОБСТВО
ТОВАРНО ОТДЕЛЕНИЕ
Новият Ford Ranger е с по-широка стойка в сравнение с предишния модел, което дава възможност за по-голямо товарно пространство, достатъчно широко, за да побере стандартен европалет. Новият облицовъчен профил на товарното отделение предоставя подобрена защита.

ВРАТА НА ТОВАРНО ОТДЕЛЕНИЕ
Новият Ranger вече се предлага с врата на товарното отделение с лесно повдигане, което я прави значително по-лека при отваряне. Всяка задна врата може да се използва и като работна маса. Разполага с джобове за стеги и дори поставки за чаши.
УПРАВЛЕНИЕ НА ТОВАРИ
Мултифункционалната система за управление на товара на Ranger ви позволява да превозвате товари безопасно и сигурно. Вътрешните релси от двете страни на товарния отсек са снабдени с пружинни скоби, които могат да бъдат закрепени в девет позиции. Заедно с точките за закрепване, отговарящи на изискванията на DIN, това ви дава повече възможности за обезопасяване на товара. Доставяните от Ford облицовъчни материали за багажното отделение съдържат слотове, които ви позволяват да създавате свои собствени отделения с дървена рамка в багажното отделение.
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ
Бордовият инвертор осигурява 240 волта и мощност до 400 вата. Това означава, че можете да използвате повечето си електрически ръчни инструменти, да зареждате батерии или дори да използвате уреди като хладилник директно от товарния отсек. 


КАПАЦИТЕТ НА ТЕГЛЕНЕ
Капацитетът на теглене на Ford Ranger е 3500 кг, а брутната товароносимост - над 1 тон, което ви позволява да се справяте с големите предизвикателства, както и да пренасяте и теглите най-големите и обемисти товари.

СТЪПАЛА НА ЗАДНАТА БРОНЯ
За случаите, когато трябва да стигнете до товарния отсек без да отваряте задната врата: иновативният дизайн на задната броня на новия Ranger вече включва удобни интегрирани стъпала от двете страни, които осигуряват по-лесен и безопасен достъп до товарния отсек.

ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛИ ЗА ПРЕОБОРУДВАНЕ
Набор от шест спомагателни превключвателя на горната конзола улеснява захранването на аксесоари за допълнителни устройства, като например светлинни ленти и фарове. Автомобилът също така е предварително окабелен, като електрическите вериги са разположени на местата, където обикновено се добавя оборудване - включително под капака на двигателя, в близост до предната решетка и до точката за закачане на ремаркето.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА РОЛЕТНА ЩОРА
Помага да запазите инструментите и товара си в безопасност, надеждно прибрани и защитени от атмосферни влияния. Като допълнителни аксесоари се предлагат редица допълнителни подобрения на товарния отсек - включително тази ролетна щора с електрическо задвижване и възможност за управление с дистанционно от ключодържател.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ВСЕКИ ТЕРЕН
Гладки градски улици или каменист офроуд терен: където и да шофирате, системата за управление на терена на Ranger прецизира настройките на автомобила, за да ги приспособи към условията. С роторен селектор можете да превключвате между наличните режими на шофиране: NORMAL и ECO за обикновени пътища; TOW HAUL за теглене на ремарке; SLIPPERY за неравни повърхности и MUD/RUTS или SAND за по-суров офроуд. 

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ДВИГАТЕЛИ
С гамата дизелови двигатели Ford EcoBlue от последно поколение, Ranger е по-мощен, по-ефективен и с по-ниски емисии от всякога. С предлаганите три задвижващи агрегата с мощност до 240 к.с. и въртящ момент до 600 Нм, със сигурност ще намерите подходящия за вас. 
АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
С усъвършенстваната 10-степенна автоматична скоростна кутия Ranger осигурява бързо ускорение, както и забележителна горивна ефективност. Пикапът използва и адаптивно превключване на предавките в реално време, което позволява на скоростната кутия безпроблемно да се адаптира към променящите се условия. Независимо дали пътувате по магистралата или преодолявате труден офроуд терен, винаги ще сте на правилната предавка в правилния момент.

РЪЧНА ТРАНСМИСИЯ
6-степенната механична скоростна кутия на Ranger е оптимизирана, за да направи избора на предавки по-лесен, по-прецизен и по-тих. Тя е специално разработена, за да подобри динамиката на шофиране и да намали разхода на гориво, като спомага за по-вълнуващо шофиране и същевременно намалява честотата на зареждане с гориво.  4X4
За да можете да шофирате уверено при всякакви условия и среда, Ford Ranger ви позволява да превключвате между 4WD и 2WD в движение.  Така че, когато пътувате комфортно по гладки пътища, можете да оставите автомобила в режим 2WD.  Но щом искате да тръгнете по офроуд или пътните условия се влошат, можете безпроблемно да превключите на 4WD.НОВ E-4WD
Усъвършенстваната нова система e-4WD на Ranger следи сигналите от различни сензори, за да променя автоматично въртящия момент, изпращан към предния и задния мост. Освен това водачът може да избира между различни избираеми режими на задвижване. ДЪЛБОЧИНА НА ГАЗЕНЕ
Ranger отива там, където по-малките автомобили се страхуват да стъпят. Всъщност дълбочината на газене на Ford Ranger от 800мм му позволява да се докаже както на сушата, така и във водата. 
СВЪРЗАНОСТ
FORD SYNC 4A
Новата информационно-развлекателна система SYNC 4A на Ranger е най-усъвършенстваната досега. Съчетава 10" или 12" сензорен екран с разпознаване на глас, облачна свързаност, възможност за актуализации и много други, за да ви осигури по-свързано и по-персонализирано изживяване при шофиране. С лесното интегриране на вашия смартфон практически всичко е в синхрон[1][4].   

СВЪРЗАНА НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА
Базираната на облак свързаност предоставя на SYNC 4A Navigation по-изчерпателни резултати от търсенето на дестинации, както и информация за трафика в реално време за по-динамично планиране на маршрута. Освен това има повече възможности, като например ако разстоянието на пътуването ви е по-голямо от очаквания пробег, SYNC 4A може да планира маршрута ви, като вземе предвид най-удобната дестинация за зареждане с гориво. [1][4] 

FORDPASS PRO
FordPass Pro е създаден да подобри сигурността, производителността и състоянието на вашите служебни автомобили, като поставя всички ваши инструменти за управление на едно място. Приложението може да се използва с не повече от пет свързвани автомобила. След това получавате достъп до множество услуги, включително последното местоположение, сигнали за състоянието на автомобила, онлайн резервации за сервиз и много други[2].  
FORD ТЕЛЕМАТИЧНИ УСЛУГИ
Ако управлявате автопарк от повече от пет автомобила, Ford Telematics може да помогне за увеличаване на производителността на вашия бизнес чрез свеждане до минимум на престоя на автомобила. Полезни анализи, базирани на данни, ви дават възможност да сте в контакт с ежедневните операции на вашия автопарк. Можете да следите местоположението на автомобилите, да имате достъп до данни за състоянието им и много други[6].

СОФТУЕРНИ АКТУАЛИЗАЦИИ
Чрез софтуерните актуализации на Ford Power-UP вашият товарен автомобил се обновява непрекъснато. Свързаната с облака технология позволява безжични актуализации на софтуера, за да се подобри потребителското обслужване с течение на времето благодарение на нови системи и подобрени услуги. Актуализациите са бързи и лесни, като често се извършват автоматично във фонов режим.


БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ
Проектиран така, че да осигурява максимално пространство и удобство. Интериорът на новия Ranger разполага с удобно място за съхранение с безжично зареждане за съвместими смартфони[3].


ИЗЖИВЯВАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ
360° КАМЕРА
360-градусовата камера на Ford Ranger има дисплей с разделен изглед и ви помага да сте по-запознати със заобикалящата ви среда. Изображенията от няколко камери, разположени около автомобила, се използват за показване на цялостен образ на района около вас чрез екрана на SYNC[1].


РЕЖИМИ НА ШОФИРАНЕ
Гладки градски улици или каменист офроуд терен: където и да шофирате, системата за управление на терена на Ranger прецизира настройките на автомобила, за да ги приспособи към условията. С роторен селектор можете да превключвате между наличните режими на шофиране: NORMAL и ECO за обикновени пътища; TOW HAUL за теглене на ремарке; SLIPPERY за неравни повърхности и MUD/RUTS или SAND за по-суров офроуд терен[4].


ДИГИТАЛЕН ИНСТРУМЕНТАЛЕН ПАНЕЛ
Ranger притежава 8-инчов или 12-инчов дигитален инструментален панел[4], който показва информация на водача с висока разделителна способност, като използва интуитивни и лесни за разчитане икони. За всеки режим на шофиране се появяват различни цветови теми и можете да зададете приоритет на показваната информация, включително навигационни известия.

ИНТЕЛИГЕНТНИ ПРЕДНИ ФАРОВЕ
Новите матрични LED фарове с характерните за тях дневни светлини с "C-образна форма" осигуряват отлична видимост и привличат вниманието с атрактивен дизайн. Адаптивната система за предно осветление оптимизира параметрите на светлинния сноп на фаровете в зависимост от конкретните условия на шофиране. Например при шофиране по магистрала, градски или извънградски път, както и при маневри за паркиране и завиване[4].


АКТИВЕН АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Паркиране на пикап на оживена улица или на тясно място може да е трудно. Активният асистент прави това лесно, като идентифицира подходящо място за успоредно или перпендикулярно паркиране, след което автоматично ви насочва към него. Трябва само да натиснете бутона и да оставите автомобила да свърши работата вместо вас. Асистентът може да ви помогне да маневрирате и при излизане от места за успоредно паркиране[4].


КОМФОРТ И УДОБСТВО
ЦЕНТРАЛНА КОНЗОЛА
При моделите с 10-степенна автоматична трансмисия, E-Shifter на Ranger замества традиционния скоростен лост, като ви дава пълен контрол над скоростната кутия посредством стабилно превключване. Заедно с електронната спирачка за паркиране и удобния роторен селектор на системата за управление на терена - резултатът е по-изчистен дизайн на централната конзола.   

УПРАВЛЕНИЕ НА КЛИМАТИЧНА ИНСТАЛАЦИЯ
С двузоновия електронен автоматичен контрол на температурата можете да избирате индивидуални температури за вас и за пасажера. След това системата автоматично поддържа желаните от вас настройки.ВЪНШНО ЗОНАЛНО ОСВЕТЛЕНИЕ
Със зоналното осветление на Ranger можете да осветявате отделни участъци около автомобила. Идеално за устройване на лагер в тъмното, за допълнителна сигурност при излизане от автомобила или когато работата трябва да продължи и през нощта. Можете да получите достъп до зоналното осветление чрез екрана на SYNC[1] или дистанционно чрез приложението FordPass[2]. 


РЕГУЛИРУЕМА ШОФЬОРСКА СЕДАЛКА
Предните седалки на Ford Ranger са ергономично проектирани, за да осигурят възможно най-добрата опора. Седалката на водача се предлага с ръчно регулиране в 6 или 8 посоки, което ви позволява да я движите нагоре, надолу, напред, назад и да я накланяте. При моделите с по-висока спецификация се предлага лумбално и дори 10-степенно електрическо регулиране.БЕЗОПАСНОСТ
5-ЗВЕЗДНА БЕЗОПАСНОСТ
Euro NCAP е водещата независима организация за безопасност в Европа. Тя оценява безопасността на всеки нов автомобил, като използва редица стриктни мерки. Като доказателство за стремежа на Ford към безопасност, новият Ford Ranger получи най-високата оценка от пет звезди. 
СПИРАНЕ СЛЕД УДАР
В малко вероятния случай на сблъсък системата Post Impact Braking ще задейства спирачките, за да помогне за избягване на вторични сблъсъци. Забавянето на автомобила може потенциално да намали нараняванията на пътниците и повредите по автомобила, както и да намали опасността от вторичен инцидент[4].

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛЕПИТЕ ЗОНИ
Тази система използва странични сензори, за да открие превозни средства, скрити в слепите зони и дори може да бъде настроена така, че да отчита дължината на ремаркето ви при теглене. Ако бъде засечено друго превозно средство, системата ви предупреждава чрез предупредителни светлини, вградени в двете огледала за обратно виждане[4].

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ
В допълнение към въздушните възглавници за водача, пасажера и страничните въздушни възглавници, всички модели Ranger вече са оборудвани с допълнителна странична въздушна възглавница, разположена между предните седалки. Това помага да се намали силата на удара между водача и пасажера в малко вероятния случай на сблъсък. 

Пояснения и правни бележки