2022-11-30

Ford произвежда 150 000-ия електрически автомобил Mustang Mach-E

Електрическият автомобил се предлага в 37 страни с планове за разширяване през следващата година

  • Ford произведе своя 150 000-ен Mustang® Mach-E® и вече предлага електрическия си флагман в 37 страни по света с планове да добави още пазари през следващата година.
     
  • Компанията ускорява производството на Mustang Mach-E и се стреми към производство на 270 000 автомобила за година, като част от плана си да постигне темп от 600 000 електрически автомобила годишно до края на 2023 г. и 2 милиона до 2026 г.
     
  • Повече от 8 от 10 клиенти на Mustang Mach-E в САЩ и 9 от 10 клиенти на Mach-E в Европа са заменили свой автомобил с вътрешно горене за Mustang Mach-E

  • Ford е втори по продажби на електрически автомобили в САЩ, благодарение на силното търсене на Mustang Mach-E.
ДИЪРБОРН, Мичиган, 30 ноември 2022 г. – Ford произведе своя 150 000-ен Mustang Mach-E, от старта на производството на модела преди близо две години, което е значимо постижение в плана на компанията към постигане на целта от 600 000 електрически автомобила, годишно производство до края на 2023 г. и над 2 милиона годишно до 2026 г.
 
Почти целият растеж на Mustang Mach-E до момента идва от клиенти, които заменят автомобил с вътрешно горене с електрически – повече от 8 от 10 клиента в САЩ и 9 от 10 в Европа – доказвайки, че Ford създава електрически автомобили, които отговарят на широките нужди на клиентите.
 
"Когато сложихме понито на този Mustang, знаехме, че ще имаме скептици. Това, което тогава не знаехме, беше колко популярeн ще стане този автомобил ", казва Дарън Палмър, вицепрезидент "Програми за електрически автомобили", Ford Model Е. "Обичам да виждам автомобили Mustang Mach-E на пътя и да разговарям с клиентите, a и виждам все повече и повече от тях."
 
През 2023 г. Mustang Mach-E ще се предлага в 37 страни по света, в сравнение с 22 през първата година на автомобила. Нова Зеландия, Бразилия и Аржентина са сред най-новите пазари, добавени към стадото на Mustang Mach-E. Глобалния растеж идва в момент, когато Ford, за да подкрепи още повече клиенти, модернизира своя завод за в Куаутитлан, произвел 150 000-ия автомобил.
 
Mustang Mach-E се разширява в 37 държави
 
"Заводът бръмчи", казва Дебора Манзано, Директор на производството на Ford. "Има нова линия батерии, нова линия на шасито, допълнителна поточна линия, ние буквално увеличаваме пространството, за да произвеждаме повече автомобили Mustang Mach-E. Наскоро добавихме и нов секция за полагане на боя. Нищо не стои неподвижно за дълго!"
 
Mustang Mach-E продължава да доказва своята популярност, печелейки награди и отличия, включително 2021 North American Utility of the Year, най-високо оценения луксозен електрически автомобил на Edmunds и още няколко.