ford.bg
Ford
Ford Mustang Roadshow в България!

Легендарният Ford Mustang е вече тук! Иконата на Ford стъпва за пръв път официално на Стария континент в над 50-годишната си история, за радост на европейските си фенове. Предлага се с 5.0-литров V8 двигател с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Специално за Европа е разработен и нов 2.3-литров бензинов EcoBoost агрегат с мощност 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент, постигащ 0-100 км/ч за 5.8 секунди, който предлага по-голяма икономичност.

Култовият автомобил ще участва в роудшоу, което ще премине през следните градове:

  • Бургас – 4 септември, 12-18 ч., Mall Burgas Plaza
  • Варна – 6 септември, 14-20 ч., на входа на Морската градина до Слънчевия часовник
  • Русе – 8 септември, 16-20 ч., площад „Свобода“ пред хотел „Дунав плаза“
  • Плевен – 11 септември, 14-19 ч., площад "Свобода" до паметника на Альоша
  • Стара Загора – 13 септември, 9-20 ч., Mall Galleria
  • Пловдив – 14 септември, 12-19 ч., пред хотел „Рамада Тримонциум“
  • София – очаквайте подрбности

Най-харесван автомобил във Фейсбук в света (с повече от 8 милиона лайка), Ford Mustang има над 9 000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.

Сред известните личности, собственици на Mustang, са Бил Клинтън, Джим Морисън, Джей Лено и Кели Кларксън, а Mustang се е превърнал в част от американската поп култура. Над 9 милиона автомобила Ford Mustang са продадени по света от появата на първия модел през 1964 г.

Събитието е отбелязано с поставянето му на върха на Empire State Building, най-високата тогава сграда, за което Mustang е трябвало да бъде разглобен, качен с асансьор и наново сглобен на върха. Ford повтори този номер с новия Mustang, също транспортирайки го до върха на най-високата сега сграда в света – Burj Khalifa в Дубай.
 

Сподели: