ford.bg
Ford
Интервю на Глинка Комитов – Директор на СЗОК
 1.      От кога и откъде е Вашата първа информация за Ford и Мото-Пфое?
Има една книга, която често си препрочитам – ,,Улица Консервна“ от Джон Стайнбек. Там, с възхищение, авторът пише за автомобилите Ford. Така аз още преди 50 години, от тази книга, избрах своята марка автомобили и до сега съм им верен. Карал съм различни служебни коли, но личният ми автомобил винаги е бил Ford.
За Мото-Пфое също знам отдавна – още от появяването на фирмата. Първо чух това име по радиото, а по-късно – от първото телевизионно шоу ,,Невада” много българи научиха, че Мото-Пфое продава в България автомобили Ford.
 
2.      Коя е причината, кой аргумент най-силно натежа, за да изберете за втори път Ford Mondeo?
Освен моята вярност към марката, която никога не ме е разочаровалa, най-силният аргумент, на който аз държа и определи избора ми е нивото CO2 и тенденцията на производителя към постоянното намаляване на вредните емисии. За мен това е важно.
 
Изненадана съм. За пръв път се срещам с клиент, който на първо място не поставя мощността на двигателя, разхода на гориво, гаранционния срок или други предимства на автомобила, а на първо място поставя опазването на околната среда.
 
3.      Имате ли някаква интересна случка със ,,старото” 2-годишно Mondeo?
Не знам дали ще бъде интересно за всички, но искам да споделя, че не само аз и моето семейство обичаме автомобилите Ford, но и нашите кучета през годините харесват Ford. От всички останали коли се плашат и не искат да влязат вътре, а към Ford-а тичат с радост. Това навярно е защото усещат нашата любов и доверие, а в колата се чувстват сигурни и с нужния им комфорт. Аз така си го обяснявам.
 
4.      Бихте ли споделили, ако имате, Ваши препоръки за обслужването –сервизиране, акции, информацията ни към клиентите...?
Хубаво е, че задавате такъв въпрос – човек цял живот се учи от допуснати преди това грешки и трябва да се усъвършенства. Но колкото и да се мъча да посоча нещо – нямам препоръки. Изключително съм доволен от хората, с които съм ,,свързан“ в Мото-Пфое. И от търговеца-консултант Мариян Кутев, и от Вальо от сервиза. От всички. Освен, че са специалисти в своята област, винаги са много внимателни и точни. Следя всички новости във Ford. Информацията, която получавам от Мото-Пфое е винаги актуална и точна. Гамата сега се обновява много бързо и ако имам възможност, винаги ще карам най-новия модел Ford. Особено впечетляваща е възможността, за която преди в България само чувахме и четяхме – да можеш да замениш автомобила си с по-нов, без да е непремено на „пределна възраст”, а дори и когато е почти нов. Мото-Пфое предлага това, а аз определено редовно се възползвам и много е хубаво, че всеки би могъл да замени колата си с чисто нова, дори когато не разполага с достатъчно средства за такава.
 
5.      С какво Ви впечатли Вашият нов автомобил Ford Mondeo?
Моето ново Mondeo е с новия двигател 1.6 EcoBoost – както прочетох, това е световният двигател на 2012 г. Има намален работен обем, но повишена мощност 160 к.с. и по-нисък разход на гориво, за вредните емисии вече казах. Mondeo-то е с издължени линии, изящен дизайн и още една новост – безключов достъп до колата. Тепърва ще откривам и други предимства, сигурен съм!
Накрая бих искал да добавя, че парадигмата, която съществуваше по отношение на марката Ford, определено вече е разчупена и новите модели на фирмата излизат с изключителна надеждност, намалени вредни емисии при същевремено увеличена мощност, сигурност и стабилно, комфортно пътуване. Това е и причината два от двигателите на Ford да бъдат избрани за двигатели на 2012 година!
 
 
 
Честито! На добър час и много километри с удоволствие от пътуването и повече приятни преживявания.
 
 
Рада Папалезова
Сподели: