ford.bg
Ford
Ford предлага знаменития 1.0-литров EcoBoost двигател за C-MAX и Grand C-MAX
  •   От октомври Ford ще предлага C-MAX и Grand C-MAXс1.0-литровиябензинов EcoBoost агрегат – Световен двигател на 2012 г.

 

  •  Ford очаква двата автомобила да осигуряват водеща в класа икономичност: C-MAX се очаква да постигне 5.1 л/100 км*, а Grand C-MAX – 5.2 л/100 км

 

  •  Другите промени вC-MAX включват системата за свързаност SYNC, вкл. Системата за спешни случаи, както и системите в помощ на водача като Активно спиране в града, Спазване на лентата, Предупреждение за напускане на лентата, Автоматични дълги светлини, Предупредение за умора на водачаи Разпознаване на пътните знаци
 
 

КЬОЛН, Германия, 18 юли2012–Ford-Европа ще предлага C-MAX и Grand C-MAX с 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател, считано от октомври тази година. Комбинацията от спечелилия награда двигател и популярния мултифункционален автомобил се очаква да осигури водещи в класа икономичност и СО2 емисии.

 

Клиентите на Ford ще могат да избират дали да поръчват C-MAX и Grand C-MAX с 1.0-литровия EcoBoost във версията със 100 или със 125 к.с. Агрегатът наскоро бе провъзгласен за Световен двигател на 2012 г.

 

Ford C-MAXс 1.0-литровия EcoBoostдвигател се очаква дае с 5.1 л/100 км разход на гориво и 117 г/км СО2 емисии, а Grand C-MAX ще постигне 5.2 л/100 км и 119 г/км СО2 емисии.

 

„Хората обичат този двигател – той предизвиква усмивка на лицето ти, докато шофираш и е удивително икономичен,“ заяви Роланд де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, Продажби и Услуги във Ford-Европа. „Двигателят вече доби голяма популярност в новия Focus и има смисъл да започне да се предлага за C-MAX и Grand C-MAX възможно най-скоро.“

 

Ford са продали в Европа над 200 000 автомобила C-MAX и Grand C-MAX от представянето им през 2010 г.; с тези два модела Ford е с най-големия дял в сегмента на мултифункционалните автомобили от представянето на първия C-MAX през 2003 г.

 

3-цилиндровият 1.0-литров бензинов EcoBoost двигател използва турбопълнене, директно впръскване на горивото и променливи фази на газоразпределение на смукателните и изпускателните клапани, за да осигури мощността на по-голям двигател и икономичността на по-малък. Той се произвежда в заводите на Ford в Кьолн, Германия и Крайова, Румъния.

 

Над 4 700 клиенти в Европа са поръчали Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател през първия пълен месец на продажби, а 1/4 от сделките са в 19-те традиционни европейски пазари на Ford.

 

Ford предвижда, че до 2015 г. повече от половината автомобили, които произвежда в Европа, ще са оборудвани с EcoBoost двигатели – налични още във вариант 1.6 и 2.0 литра.

 

C-MAXи Grand C-MAXще се обновят и от гледна точка на технологиите. Двата модела ще предлагат системата за свързаност SYNC, включително Ситемата за спешни случаи, както и системите в помощ на водача:Активно спиране в града, Спазване на лентата, Предупреждение за напускане на лентата, Автоматични дълги светлини, Предупреждение за умора на водачаи Разпознаване на пътните знаци.

 
Клиентите ще имат възможност да избират и от следните опции: Система за следене на мъртвия ъгъл, електрическо отваряне на багажника и новия цвят Burnished Glow.
 

За европейските клиенти Ford C-MAX и Grand C-MAX се произвеждат в завода на Ford във Валенсия, Испания.

 
# # #
 

*Всички данни за разхода на гориво и СО2 емисиите в г/км са от официално одобрени тестове в съответствие с директива ЕС 93/116/ЕС. Данните за разхода на гориво се базират на Европейската Директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС и може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света.

 

За Ford Motor Company
Ford Motor Company, световен автомобилен производител със седалище в Диърборн, Мичиган, произвежда или дистрибутира автомобили на 6 континента. С над 166 000 служители и около 70 завода по света, автомобилните марки на компанията са Ford и Lincoln. Финансовите услуги на компанията се осъществяват чрез Ford Motor Credit Company. За повече информация относно продуктите на Ford, моля посетете www.fordmotorcompany.com.

 

Ford-Европаотговаря за производството, продажбата и обслужването на автомобилите Ford на 51 пазара и във фирмата работят приблизително 66 000 служители. В допълнение към Ford Motor Credit Company, операциите на Ford-Европа включват Отдел за работа с клиенти и 22 производствени сгради, включително джойнт венчъри. Първите автомобили Ford са внесени в Европа с кораби през 1903 г. – същата година, в която е основана Ford Motor Company. Производството в Европа стартира през 1911 г.

 
 
                                                                                                                                     

 

Сподели: