ford.bg
Ford Mustang: Най-продаваният спортен автомобил в света за първото полугодие на 2015 г.
Ford Mustang: Най-продаваният спортен автомобил в света за първото полугодие на 2015 г.

КЬОЛН, Германия, 8 септември 2015 – Клиентите по света превърнаха Ford Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за първата половина на годината, според данните за глобалните регистрации на IHS Automotive.

Глобално клиентите са регистрирали 76 124 автомобила за първите 6 месеца на 2015 г.* – 56% ръст спрямо същия период миналата година.
„Клиентите в Европа и пазарите по света с десен волан очакваха официалната поява на Mustang над половин век, така че огромният интерес в тези региони не е изненада“, заяви Стивън Одел, Изпълнителен Вицепрезидент Глобален маркетинг, Продажби и Услуги. „Благодарение на клиентите от всички краища на планетата Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света.“
Първите продажби показват, че в Европа най-популярните екстериорни цветове за купето и кабриолета са Race Red и Magnetic Grey (21% от общите продажби). Европейските клиенти на купето предпочитат червения цвят Race Red (24%), докато клиентите за кабриолета – Magnetic Grey (32%).
 
До момента купето заема 3 от 4 продажби в Европа (72%), а 2-ма от 3-ма клиенти са избрали 5.0-литровия V8 двигател на Ford с 421 к.с. (64%).
 
Водачите в Европа са разделени почти поравно между 6-степенната механична (51%) и 6-степенната автоматична трансмисия (49%). Въпреки това автоматичната трансмисия се доказва като по-предпочитана за клиентите на 5.0-литровия V8 двигател (57%), а механичната скоростна кутия – за 2.3-литровия EcoBoost двигател с 317 к.с. (65%).
 
Първият Mustang с десен волан
Ford Mustang с десен волан се произвежда в завода Flat Rock в Мичиган, САЩ, следвайки първото глобално представяне на модела досега.
 
Ford Mustang е достъпен за клиентите от над 100 пазара по света. Добавянето на Mustang с десен волан към гамата позволява износ до повече от 25 допълнителни пазара по света, вкл. Великобритания, Южна Африка, Австралия, Нова Зеладия, Япония, Кипър и част от Карибските острови.
 
Глобален лидер по продажби
Продажбите на Mustang в САЩ и Азия стартираха миналата зима, а първите автомобили на европейските пазари – това лято.
Новите клиенти движат ръста на продажбите в САЩ, особено в региони като Южна Калифорния – най-големия пазар за спортни автомобили в страната според IHS – където продажбите на Mustang към крайни клиенти са се увеличили повече от два пъти тази година.
 
Макар Mustang да е нов за пазара в Китай, той вече е един от най-бързо продаваните спортни автомобили в страната, особено в Пекин, Гуандун и Шанхай.
 
Моделите тъкмо пристигат в шоурумите в Европа, като пазарите с десен волан, сред които и Великобритания, нетърпеливо очакват първите модели. Почти 2 000 поръчки на FordMustang са постъпили във Великобритания от януари. Първите доставки към клиенти се очакват през ноември, с осигурени допълнителни доставки, които да посрещнат по-голямото от очакваното търсене.
 
Очакването на Mustang от клиентите в Европа беше осезаемо още миналата година, когато Ford отвори предварителна поръчка за 500 Mustang-а по време на финала на Шампионска лига през 2014 г. Клиентите запълниха списъка с предварителни поръчки едва за няколко минути. Над 8 000 автомобила FordMustang са продадени в Европа досега.
 
Първите клиентски поръчки на Ford Mustang в България са вече факт, като доставките ще се осъществят в края на годината.
 
# # #
 
* Глобалните данни на IHS Automotive за регистрациите включват всички регистрации в глобалния спортен сегмент на IHS за януари-юни 2015 г.
Сподели: