ford.bg
Ford е една от 50-те най-иновативни компании в света според Fast Company
Ford е една от 50-те най-иновативни компании в света според Fast Company

НЮ ЙОРК, февруари 2013 – Ежегодните награди на Fast Company за най-иновативни компании отличават емблематични фирми като Apple, Amazon, Google и Target, наред с изгряващи нови звезди като Square, Fab и Tumblr. В списъка за водещи технологични нововъведения през 2013 г. Ford Motor Company е единственият автомобилен производител. Nike заема първо място благодарение на двете си значими иновации – FuelBand и Flyknit.

 
Редакторите на Fast Company изтъкват сериозните усилия на Ford, включително отварянето на Silicon Valley Lab в Пало Алто, Калифорния през юни 2012 г., където инженерите на Ford могат да си сътрудничат с едни от най-добрите и големи технологични умове.
 
Сред иновациите, налични в автомобилите Ford, са наградената система за свързаност SYNC, която позволява на водача да бъде в постоянна връзка с най-модерните мобилни технологии, използвайки само гласови команди, така че ръцете му да останат на волана, а очите – на пътя. Новият 2013 Ford Fusion в САЩ предлага една от най-широките в индустрията гама от модерни технологии в помощ на водача, включително адаптивен круиз контрол и системата за спазване на платното – всички те в достъпен семеен седан. Изследователите във
 
Наградите за най-иновативни компании са най-значимото и сензационно постижение на Fast Company всяка година. Редакторският екип прекарва месеци в събиране и пресяване на данни, за да определи тези компании, които са пример за най-добри постижения в бизнеса, в различни сектори на икономиката от цял свят. Крайният резултат е една уникална класация, която се осмелява да бъде различна от останалите и поставя акцент не само върху ръста от приходите и маржовете на печалбата, но и върху прогресивния бизнес модел и творческия дух на компаниите. Тазгодишните победители включват значими марки като Samsung и Coca Cola, креативни начинания като Nasty Gal и Uber, и социални провокатори като Coursera и D-Rev. Наградите за най-иновативните компании на Fast Company обхващат целия свят, отличавайки организации като Safaricom в Кения (номер 9), SodaStream в Израел (номер 23), онлайн платформата за пътувания на Русия Oktogo (номер 35) и Landwasher в Китай (номер 38).
 
Изданието на Fast Company с класацията за най-иновативните компании (брой март 2013 г.) ще е на пазара на 19 февруари, онлайн на www.fastcompany.com/MIC и като апликация в iTunes.

 

Сподели: