ford.bg
Нови нива на защита
Tourneo Custom налага нови стандарти за безопасност в своя клас. Той е оборудван с няколко усъвършенствани технологии, които помагат на водача да се справи с потенциално опасни ситуации, включително технология, която може да повика спешна помощ при възникване на злополука. Функциите за безопасност варират от усъвършенствани системи за стабилност и спиране (които се регулират в зависимост от товара) до супер здрава конструкция на каросерията. Снабден е и със системи за сигурност като ново централно заключване, усъвършенстван електронен ключодържател и избор между две свръхмодерни алармени системи. Системи в помощ на водача Tourneo Custom е оборудван с редица технологии, които ви помагат да се справите с някои от по-трудните ситуации, с които може да се сблъскате на пътя.
Ford
Спешна помощ при злополука
Макар че вероятността от възникване на инцидент е много малка, удостоената с редица награди функция за спешна помощ на системата Ford SYNC се включва при активирането на въздушна възглавница или при блокиране на горивната помпа. Ако мобилният ви телефон е свързан със SYNC, технологията ще ви помогне да се обадите на службите за спешна помощ, ще им предаде важна информация (като вашите GPS координати) и ще ви позволи лично да разговаряте с тях. Функцията за спешна помощ спечели награда „Най-добра мобилна иновация за автомобилен транспорт или услуги” на Global Mobile Awards за 2012 г.
Ford
Допълнителен контрол при потегляне по наклон
Асистентът при потегляне по наклон предотвратява връщането на автомобила назад, когато изкачвате наклон. Системата функционира, като задържа спирачките до 3 секунди и ви осигурява повече време и контрол, докато преместите крака си от педала на спирачките към педала на газта. Полезен е и когато спирате и тръгвате по хлъзгава настилка.
Ford
Усъвършенствана система, която ви помага да не напускате вашата лента на движение
Ако отчете, че неволно се отклонявате от вашата лента на движение, Lane Keeping Alert ще ви предупреди с вибрация на волана и ще изведе визуално предупреждение. (Можете да настроите вибрацията на едно от трите нива на чувствителност.)
Ford
Системата за предупреждение на водача ви алармира, когато долови, че сте изморени
Системата за предупреждение на водача следи постоянно поведението ви на шофиране и разпознава в него промени, които може да са причинени от умора. Ако отчете, че бдителността ви на пътя отслабва, на дисплея се появява предупредителна иконка, предлагаща да направите почивка. За тази технология Ford спечели престижната награда Euro NCAP Advanced Reward*.
Ford
Предупреждение, когато натиснете рязко спирачки
Системата Emergency Brake Light (EBL) автоматично включва стоповете, за да предупреди останалите водачи, че сте натиснали рязко спирачки.
Безопасност на автомобила
Несравним набор от мерки, предназначени да осигурят безопасността на водача и пътниците – от новия супер здрав корпус на каросерията до усъвършенстваната Електронна програма за стабилност.
Ford
ESP ви помага да запазите контрол при всякакви обстоятелства
Електронната програма за стабилност (ESP) постоянно следи движението на вашия автомобил. Тя отчита евентуални отклонения от избраната лента на движение – например ако автомобилът започне да поднася – и автоматично коригира положението ви на пътя, като ви помага да запазите контрол над превозното средство. Освен това тази технология спомага за намаляване на спирачния път при внезапно спиране.
Функции за контрол, които се нагласят спрямо вашия товар
Функцията Адаптивен контрол на товара (LAC) регулира Електронната програма за стабилност в зависимост от това дали Tourneo Custom вози пътници. Това гарантира контрол и стабилност при всякакви условия, независимо дали автомобилът е празен или пълен с пътници.
Постоянна защита срещу преобръщане
Системата Roll-over Mitigation (ROM) следи Tourneo Custom и разпознава опасни условия за шофиране, които могат да доведат до преобръщането му. При такива случаи системата задейства ESP, за да овладее скоростта и да възстанови стабилността.
Ford
Не позволявайте опасно отклонение на ремаркето
Системата за стабилизиране на ремарке (TSA) разпознава „тръскането” или отклонението на ремаркето и намалява скоростта на Tourneo Custom, за да реши проблема, като прави тегленето по-контролирано. Тя забавя превозното средство, като намалява въртящия момент на двигателя и постепенно увеличава натиска на спирачките върху всички колела.
Ford
Максимално сцепление с минимални усилия
Усъвършенстваната Система за контрол на сцеплението (TCS) елиминира буксуването и ви осигурява възможно най-доброто сцепление, динамика и стабилност точно когато имате най-голяма нужда от тях. Системата постоянно следи и регулира мощността, подавана към отделните колела на вана, подсигурявайки максимален контакт и сцепление, когато набирате скорост.
Ford
Безопасно спиране, независимо дали автомобилът е пълен или не
Tourneo Custom съчетава антиблокираща спирачна система (ABS) с технология за електронно разпределение на спирачното усилие (EBD), която балансира спирачното усилие между предните и задните колела в зависимост от теглото на пътниците, които возите. Така получавате ефективна стабилност на спирачките и волана, жизненоважна при натискане на спирачки по средата на завоя, както и подобрено спиране на кратко разстояние, независимо от условията.
Ford
Допълнителна мощност за внезапно спиране
Аварийният спирачен асистент (EBA) помага на вашия автомобил да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Системата отчита какъв натиск върху спирачките сте приложили и автоматично го увеличава, ако е необходимо. За да съкрати още повече спирачния път, новата система Hydraulic Rear Boost осигурява допълнителен натиск върху задните спирачки при аварийно спиране, когато се задейства системата ABS.
Ford
Подобрена система на въздушните възглавници
Новият Tourneo Custom се предлага с въздушни възглавници тип „завеса”, предни въздушни възглавници за водача и пътниците, странични въздушни възглавници и най-новата система за задействането им – всичко това влиза в стандартното оборудване.
Ford
Максимална защита със супер здрав корпус на каросерията

Корпусът на новия Tourneo Custom съдържа борова стомана със супер висока якост. Боровата и други стомани с висока или супер висока якост изграждат над 40% от корпуса на каросерията, включително части от защитната клетка за пътниците. Това го прави изключително лек и устойчив на сблъсък. Дизайнът на корпуса също е оптимизиран, като са използвани над 4 500 компютърни симулации и 30 теста за сблъсък с напълно готови автомобили.

Сигурност
Бъдете уверени, че вашият Tourneo Custom ще бъде максимално обезопасен, където и да го паркирате.
Ford
По-сигурна система за дистанционно централно заключване
Tourneo Custom по стандарт е оборудван с дистанционно централно заключване на вратите. Новата система за заключване обаче е по-сигурна от всякога. Това се дължи на факта, че можете да отворите само една от вратите, без автоматично да отключите и другите. Останалите врати остават надеждно заключени, докато не активирате бутон на вратата на водача. Всъщност можете да използвате този бутон, за да контролирате заключването и отключването на всички врати на автомобила.
Ford
Бронирани ключалки със защита против кражба
Ключалките на всички врати са бронирани срещу кражба, за да не могат да бъдат счупени чрез разпробиване или удари със секач.
Ford
Усъвършенстваното дистанционно прави централното заключване два пъти по-сигурно
Новият усъвършенстван сгъваем ключ с дистанционно управление прави автомобила два пъти по-труден за крадене, защото предавателят в него има два канала – което означава, че практически е невъзможно някой крадец да сканира или копира ключа. Това дистанционно с акумулаторна батерия също така е защитено против посегателства и е водоустойчиво, за да издържа на въздействията и износването от ежедневната употреба.
Изцяло стоманената преграда спира крадците
Стоманена преграда от пода до тавана и от едната до другата страница ще попречи на крадците да се доберат до съдържанието на товарното помещение, влизайки с взлом през купето. Преградата изпълнява и функция за безопасност, като не позволява да бъдете ударен от товар или инструменти при възникване на злополука.
Ford
Опционална аларма от висок клас
Новият Tourneo Custom се предлага по избор и с периметърна алармена система, която се задейства ако вратите или капакът бъдат отворени насила.
Сподели: