ford.bg
Динамика, икономичност и управление като при лек автомобил
Tourneo Custom се задвижва от дизелов двигател последна дума на техниката, който предлага динамични показатели и изключителна икономичност с три нива на мощност. За да се гарантира, че мощността под капака ще се трансформира в удовлетворяваща, контролирана возия (независимо дали возите максималния брой пътници, или не), не са пестени усилия да се осигури възможно най-доброто управление. В същото време няколко технологии ECOnetic се грижат динамиката на автомобила да е възможно най-икономична откъм разход на гориво, с минимални CO2 емисии.
Мощност
Новият Tourneo Custom ви позволява да избирате необходимата мощност и нивото на горивната икономичност.
Ford
Мощен и икономичен дизелов двигател

Новият Tourneo Custom е оборудван с икономичен 2,2-литров Duratorq TDCi дизелов двигател, с шестскоростна ръчна трансмисия и предно задвижване.

Можете да избирате измежду три нива на мощност: 100 к.с./310 Nm, 125 к.с./350 Nm или 155 к.с./385 Nm. На което и да се спрете, въртящият момент и неговото подаване са отлични, така че автомобилът ви предоставя предостатъчно мощност, независимо дали е пълен с пътници или не – дори при потегляне.

А в съчетание с технологиите ECOnetic на Ford, двигателят намалява разходите на собственика и понижава въздействието на вана върху околната среда.

Управление
Tourneo Custom съчетава изумителна возия, управление и прецизен кормилен механизъм с отлична стабилност и контрол – независимо дали е празен, пълен с пътници и багаж, или в някакво средно положение.
Ford
Контролирано забавление с фино тунингована каросерия
Старателно тунингованата каросерия, значително заздравена в предния и задния мост, осигурява отлични нива на стабилност и контрол. Предимствата са повишени благодарение на оптимизирания, супер здрав корпус на каросерията.
Ford
Максимално сцепление за по-голям контрол
Системата Torque Vectoring Control реагира на пътната настилка 100 пъти в секунда (33 пъти по-бързо от мигване на окото). Използвайки тази информация, тя балансира мощността, подавана към всяко от двете предни колела. Това увеличава максимално сцеплението и прави управлението по-прецизно, позволявайки ви да преодолявате уверено завоите и неравностите по пътната настилка.
Икономичност
Tourneo Custom постига отлична икономия на гориво - 43,5 mpg - и ниски CO2 емисии от 172 г/км*. Освен икономичен двигател, за постигането на тези невероятни цифри допринасят и различните ECOnetic технологии.
Ford
Изразходвайте по-малко гориво с Auto-Start-Stop
Когато автомобилът не се движи – например на светофар или в задръстване, тази технология автоматично изключва двигателя (като продължава да подава захранване към важни системи като климатроника и радиото) и го включва в момента, в който сте готови за потегляне. Системата е изключително ефективна, ако шофирате предимно в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).
Ford
По-интелигентен начин за зареждане на акумулатора
За разлика от конвенционалните системи, системата Интелигентно регенеративно зареждане зарежда акумулатора само когато е необходимо и - когато е възможно - избягва да го прави, докато натискате педала на газта. Така се пести още повече гориво и се понижават допълнително изхвърлените вредни емисии.
Ford
Светлинен индикатор за по-икономична смяна на предавките
Лампичка на арматурното табло ви подсказва кога да смените предавката, за да постигнете максимална икономия на гориво. Това е прост, но ефективен начин да направите всяко свое пътуване по-икономично.
Сподели: