ford.bg
Лесно управление и супер гъвкаво пространство
Изтънчените технологии на Tourneo Custom правят шофирането по-безпроблемно, особено в градски условия, с функции като сензори за паркиране и камера за задно виждане. За да бъде животът ви още по-лесен, купето е снабдено с редица интелигентно проектирани места за поставяне на вещи, а можете да ползвате и разгъваща се масичка, идеална за лаптоп. Отзад е разположена супер гъвкава система от седалки, с която можете да возите пътници и багаж във всякакви комбинации. (Можете да използвате уникалния вграден багажник на покрива, ако ви е необходимо повече място за велосипеди, сърф или екипировка за къмпинг, например.) Благодарение на системата за гласови команди Ford SYNC можете да поддържате връзка чрез мобилния си телефон и да се развличате – без ръцете ви да са заети. Но Tourneo Custom е не само просторен и практичен, а и луксозен. Седалката на водача и воланът са изцяло регулируеми, така че можете да изберете идеалното за вас положение; освен това се предлагат предни седалки с подгряване и регулируеми задни седалки.

Tourneo Custom е снабден с няколко усъвършенствани функции, предназначени да направят шофирането възможно най-леко.
Ford
По-лесно движение на заден ход с камера за задно виждане
Колчета, кошчета, ниски стени - камерата за задно виждане показва онова, което се намира зад автомобила, на екран, вграден в огледалото за задно виждане. Тя не само ще ви помогне да видите неща, които може да сте пропуснали, но и да паркирате, като извежда виртуални линии, насочващи влизането ви и в най-тесни места. За допълнително удобство камерата се активира автоматично, щом превключите на задна предавка. Камерата за задно виждане се предлага като опция с функцията Lane Keeping Alert
Ford
Сензори, които ви помагат да паркирате безпроблемно
Сензорите за паркиране, предлагани по избор, ви помагат да прецените разстоянието между вашия автомобил и препятствията пред или зад вас. Когато засекат обект, те активират звуков предупредителен сигнал, който се засилва с приближаването ви към препятствието. Предназначението на тази функция е да ви помогне да паркирате по-уверено.
Ford
По-лесни маневри нощно време

 Вечер или нощем, когато трябва да вземете остър завой, Tourneo Custom ви помага с нова светлина за завои. Тя се активира при скорост под 30 км/ч, когато завъртите волана или включите мигач. Тогава светлината за завои, разположена в горната част на предния фар, се включва автоматично, за да освети съответната част от пътя. По този начин извършвате по-лесно маневрата. (Стандартно оборудване в моделите Trend и Limited.)

Ford
По-малко умора, по-икономични пътувания
Автопилотът с функция Регулируем ограничител на скоростта ви помага да поддържате предварително избраната от вас скорост на автомобила. Той ви спестява гориво, свежда до минимум вероятността да превишите разрешената скорост и, както всички автопилотни системи, поддържа равномерна скорост, за да не се налага вие да мислите за това.
Комфорт и удобство
Стилното купе и свръхмодерните технологии правят живота на водача на Tourneo Custom по-комфортен, по-удобен и с повече възможности за връзка. Междувременно, пътниците могат да релаксират в просторната и луксозна задна част на купето с опции като регулируеми седалки и вградени щори на страничните прозорци.
Ford
Новаторски задни седалки, които можете да пренареждате според предпочитанията си
Можете да се възползвате от над 30 различни варианта за седалки с новата Гъвкава система за задни седалки. Например, ако не използвате някоя седалка, можете да я сгънете и да я придвижите напред, което ще ви освободи допълнително място за багаж. Или пък ако някой от пътниците се нуждае от масичка, можете да сгънете някоя от задните седалки, за да му осигурите равно пространство. И накрая, за да освободите максимално пространство за багаж, можете просто да извадите седалките. Виж как действа Гъвкавата система за задни седалки.  Освен това пътниците ще открият, че седалките са изключително удобни, особено с опции като регулируемите задни седалки, подлакътниците и кожената тапицерия. Има и халки ISOfix за монтиране на детски седалки.
Ford
Ford SYNC. Усъвършенствана хендсфри технология
С гласовото управление на Ford SYNC можете да управлявате музикалните си устройства, да осъществявате входящи и изходящи повиквания по мобилния телефон, без да използвате ръцете си, с помощта на прости и интуитивни гласови команди. Например, ако просто кажете „Обади се вкъщи”, системата ще набере домашния ви номер (при положение, че в списъка ви с телефонни номера на мобилния телефон е записано „Вкъщи”). Системата дори ще прочете на глас текстовите съобщения, изпратени на мобилния ви телефон.* Технологията SYNC ви позволява и да възпроизвеждате песни от USB или MP3/iPod устройство, или пък поточна музика от мобилния ви телефон, като използвате същия вид прости гласови команди. Така ръцете ви ще са заети само с волана, а очите ви – да следят пътя. Друга важна функция е Спешна помощ. Ако мобилният ви телефон е свързан със системата SYNC, тази технология ще се свърже със службите за спешна помощ, ако отчете, че сте претърпяли злополука.
Ford
Вграденият багажник на покрива повишава удобството и икономичността и намалява шума
Когато не се използва, уникалният новаторски багажник на покрива се сгъва до равно положение,. Освен че ви спестява грижата да завинтвате и отвинтвате стандартен багажник, с него ще отговаряте на ограниченията за височина под 2 м, ще пестите гориво заради намаленото въздушно съпротивление и ще се радвате на по-тихо движение с по-малък аеродинамичен шум. Върху този багажник можете да пренасяте значителни товари с тегло до 130 кг.
Ford
Нови, по-удобни предни седалки
Стандартната седалка на водача е изцяло регулируема, заедно с волана, така че можете да намерите идеалното положение за шофиране. Има и вградени подлакътници за ръцете, а като опции се предлагат регулируема опора за лумбалната област, подгряване на предните седалки и електрическо регулиране на седалка на водача. Нещо не по-малко важно – освен че са удобни, седалките са и изключително здрави и издръжливи на износване.
Ford
Лесен достъп от всички ъгли
Двете плъзгащи се врати са стандартно оборудване в Tourneo Custom, с изтеглящи се странични стъпала под вратите, осигуряващи отличен нисък достъп. Повдигащата се нагоре задна врата ви предоставя достъп до багажното помещение отзад.
Ford
В интелигентно проектираните ниши има място за всичко
Tourneo Custom предлага изумително пространство за вещи: скрита ниша в арматурното табло за мобилен телефон или MP3 плейър (включително захранващо гнездо с напрежение 12 волта); по-голяма от стандартната жабка и, разбира се, няколко удобни места за поставяне на бутилки и чаши. Ако пък изберете двойната предна седалка за пътници, ще можете да се възползвате от скритото отделение под нея, предлагащо обем от 93 литра и разгъваща се масичка, достатъчно голяма за лаптоп.
Ford
Предостатъчно развлечения
Предлага се широка гама от най-новото развлекателно и информационно автомобилно оборудване, включително пакет от висок клас с DAB радио, CD, USB порт, многофункционален дисплей, навигационна система, покриваща цяла Европа, камера за задно виждане, система Ford SYNC и изтънчено разположение на високоговорителите.
Ford
Чистачки, които автоматично се включват при дъжд
Чистачките с вградени сензори за дъжд се включват в момента, в който отчетат влага върху предното стъкло, а след това регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което ви поднесе времето. Можете дори да избирате измежду шест нива на чувствителност, които определят колко влага да се натрупа, преди чистачките да я почистят. Чистачките със сензори за дъжд се предлагат като опция с автоматичните фарове (виж по-долу).
Ford
Фарове, които се включват автоматично при нужда
Tourneo Custom е оборудван със сензори, които отчитат намаляващата околна светлина и задействат автоматичните фарове, като по този начин улесняват шофирането по здрач или на зазоряване. Те се включват автоматично и когато навлезете в тунел. Автоматичните фарове се предлагат като опция заедно с чистачките със сензори за дъжд (виж по-горе).
Ford
Подгряващата система за предното стъкло Quickclear слага край на стърженето
Само натиснете бутона и вградените реотани бързо ще разтопят леда или снега, за да не ви се налага да го правите вие (предлага се като опция).
Ford
Ford Easy-Fuel за адекватно зареждане
Тази технология прави почти невъзможно зареждането на погрешно гориво в Tourneo Custom, защото неподходящият мундщук просто няма да влезе. А тъй като Ford Easy-Fuel е система без капачка, никога повече няма да ви се налага да пипате замърсена капачка на резервоара.
Ford
Странични огледала, които се сгъват сами, за да бъдат повредени
Огледалата с електрическо задвижване, предлагани по избор, се сгъват навътре с натискане на бутон, за да ги предпазите от неволна повреда. Освен това са оборудвани с функция за подгряване, за да виждате ясно дори при температури под нулата, както и със странични ретранслатори (мигачи).
Ford
Автоматично превключване на къси и дълги светлини, за да виждате ясно, без да заслепявате другите
Полезен асистент за нощно шофиране, Автоматичното превключване на къси и дълги светлини временно превключва предните ви фарове на къси светлини, когато отчете насрещно движение или автомобил пред вас, за да не заслепявате другите водачи. След това автоматично се връща в режим дълги светлини, осигурявайки ви максимална видимост. Автоматичното превключване на къси и дълги светлини се предлага като опция с Lane Keeping Alert (виж страницата Безопасност и сигурност).  [Функцията е налична при 13.5MY] 
Сподели: