ford.bg
Нови нива на защита
Transit Custom налага нови стандарти при търговските превозни средства по отношение сигурността на пътниците и товара. Той е оборудван с няколко усъвършенствани технологии, които помагат на водача да се справи с потенциално опасни ситуации, включително технология за повикване на спешна помощ при злополука. Функциите за безопасност варират от усъвършенствани системи за стабилност и спиране (които се регулират в зависимост от товара) до супер здрава конструкция на каросерията. Снабден е и със системи за сигурност като ново централно заключване, усъвършенстван електронен ключодържател и избор между две свръхмодерни алармени системи.
Ford
По-сигурна система за дистанционно централно заключване
Transit Custom по стандарт е оборудван с дистанционно централно заключване на вратите. Новата система за заключване обаче е по-сигурна от всякога. Това се дължи на факта, че можете да отворите само една от вратите, без автоматично да отключите и другите. Останалите врати остават надеждно заключени, докато не активирате бутон на вратата на водача. Всъщност можете да използвате този бутон, за да контролирате заключването и отключването на всички врати на автомобила.
Ford
Бронирани ключалки със защита против кражба
Ключалките на всички врати са бронирани срещу кражба, за да не могат да бъдат счупени чрез разпробиване или удари със секач.
Ford
Усъвършенстваното дистанционно прави централното заключване два пъти по-сигурно
Новият усъвършенстван сгъваем ключ с дистанционно управление прави Transit Custom два пъти по-труден за крадене, защото предавателят в него има два канала – което означава, че практически е невъзможно някой крадец да сканира или копира ключа. Това дистанционно с акумулаторна батерия също е защитено против посегателства и е водоустойчиво, за да издържа на въздействията на работната ви среда.
Ford
Изцяло стоманената преграда спира крадците
Стоманена преграда от пода до тавана и от едната до другата страница ще попречи на крадците да се доберат до съдържанието на товарното помещение, влизайки с взлом през купето. Преградата изпълнява и функция за безопасност, като не позволява да бъдете ударен от товар или инструменти при злополука.
Ford
Две високостепенни опции за алармена инсталация
Новият Transit Custom се предлага по избор и с периметърна алармена система, която се задейства, ако вратите или капакът бъдат отворени насила. Можете да изберете и по-усъвършенствана алармена система Thatcham Category 1. Тя се включва автоматично, когато заключите превозното средство, и задейства мощен алармен сигнал при влизане с взлом, при вдигане на вана или ако специалните сензори засекат движение вътре.
Ford
Допълнителна, независима подсигурителна аларма
Захранваното от батерия подсигурително звуково устройство представлява допълнителна, вторична алармена система, която се предлага с опцията за аларма Thatcham. Тя активира сирена при задействане на алармата. Разполага със собствена батерия, така че ще се включи дори ако някой отстрани батерията на превозното средство.
Ford
Спешна помощ при злополука
Макар че вероятността от възникване на инцидент е много малка, удостоената с редица награди функция за спешна помощ на системата Ford SYNC се включва при активирането на въздушна възглавница или блокиране на горивната помпа. Ако мобилният ви телефон е свързан със SYNC, технологията ще ви помогне да осъществите обаждане до службите за спешна помощ, ще им предаде важна информация (като вашите GPS координати) и ще ви позволи лично да разговаряте с тях. Функцията за спешна помощ спечели награда „Най-добра мобилна иновация за автомобилен транспорт или услуги” на Global Mobile Awards за 2012 г.
Ford
Допълнителен контрол при потегляне по наклон
Асистентът при потегляне по наклон предотвратява връщането на автомобила назад, когато изкачвате наклон. Системата функционира, като задържа спирачките до 3 секунди и ви осигурява повече време и контрол, за да преместите крака си от педала на спирачките към педала на газта. Полезен е и когато спирате и тръгвате по хлъзгава настилка.
Ford
Усъвършенствана система, която ви помага да не напускате лентата на движение
Ако отчете, че неволно се отклонявате от лентата си на движение, Lane Keeping Alert ще ви предупреди с вибрация на волана и ще изведе визуално предупреждение (Можете да настроите вибрацията на едно от трите нива на чувствителност).
Ford
Системата за предупреждение на водача ви алармира, когато долови, че сте изморени
Системата за предупреждение на водача следи постоянно поведението ви на шофиране и разпознава промените в него, които може да са причинени от умора. Ако отчете, че бдителността ви отслабва, на дисплея се появява предупредителна иконка, предлагаща да направите почивка. За тази технология Ford спечели престижната награда Euro NCAP Advanced Reward*.
Ford
Предупреждение, когато натиснете рязко спирачки
Системата Emergency Brake Light (EBL) автоматично включва стоповете, за да предупреди останалите водачи, че сте натиснали рязко спирачки.
Ford
ESP ви помага да запазите контрол при всякакви обстоятелства
Електронната програма за стабилност (ESP) постоянно следи движението на вашия ван. Тя отчита евентуални отклонения от избраната лента на движение – например ако автомобилът започне да поднася – и автоматично коригира положението ви на пътя, като ви помага да запазите контрол над превозното средство. Освен това тази технология спомага за намаляване на спирачния път при внезапно спиране.
Ford
Функции за контрол, които се нагласят спрямо вашия товар
Функцията Адаптивен контрол на товара (LAC) регулира Електронната програма за стабилност в зависимост от това дали Transit Custom е натоварен или не. Това гарантира контрол и стабилност при всякакви товарни условия.
Ford
Постоянна защита срещу преобръщане
Системата Roll-over Mitigation (ROM) следи Transit Custom и разпознава опасни условия за шофиране, които могат да доведат до преобръщане. В такива случаи системата задейства ESP, за да овладее скоростта и да възстанови стабилността.
Ford
Не позволявайте опасно отклонение на ремаркето
Системата за стабилизиране на ремарке (TSA) разпознава „тръскането” или отклонението на ремаркето и намалява скоростта на Transit Custom, за да реши проблема, като прави тегленето по-контролирано. Тя забавя превозното средство, намалявайки въртящия момент на двигателя, и постепенно увеличава натиска на спирачките върху всички колела.
Ford
Максимално сцепление с минимални усилия
Нашата усъвършенствана Система за контрол на сцеплението (TCS) елиминира буксуването и ви осигурява възможно най-доброто сцепление, динамика и стабилност точно когато имате най-голяма нужда от тях. Системата постоянно следи и регулира мощността, подавана към отделните колела на вана, осигурявайки максимален контакт и сцепление, когато набирате скорост.
Ford
Безопасно спиране, независимо дали пренасяте товар, или не
Transit Custom съчетава антиблокираща спирачна система (ABS) с технология за електронно разпределение на спирачното усилие (EBD), която балансира спирачното усилие между предните и задните колела в зависимост от това дали автомобилът е натоварен, или не. Така получавате ефективна стабилност на спирачките и волана, жизненоважна при натискане на спирачки по средата на завоя, както и подобрено спиране на кратко разстояние независимо от условията.
Ford
Допълнителна мощност за внезапно спиране
Аварийният спирачен асистент (EBA) помага на Transit Custom да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Системата отчита какъв натиск върху спирачките сте приложили и автоматично го увеличава, ако е необходимо. За да съкрати още повече спирачния път, новата система Hydraulic Rear Boost осигурява допълнителен натиск върху задните спирачки при аварийно спиране, когато се задейства системата ABS.
Ford
Подобрена система на въздушните възглавници
Новият Transit Custom се предлага с въздушни възглавници тип „завеса”, предни въздушни възглавници за водача и пътниците, странични въздушни възглавници и подобрена система за задействането им.
Ford
Максимална защита със супер здрав корпус на каросерията
Новият Transit Custom е първият досега Transit с корпус, съдържащ борова стомана със супер висока якост. Боровата и други стомани с висока или супер висока якост изграждат над 40% от корпуса на каросерията, включително части от защитната клетка за пътниците. Това го прави изключително лек и устойчив на сблъсък. Дизайнът на корпуса също е оптимизиран, като са използвани над 4 500 компютърни симулации и 30 теста за сблъсък с напълно готови автомобили.
Сподели: