ford.bg
Динамика, икономичност и управление като при лек автомобил
Transit Custom се задвижва от усъвършенстван дизелов двигател, който може да предложи динамика и икономичност в разнообразни комбинации. За да се гарантира, че мощността под капака се трансформира в удовлетворяваща, контролирана возия, не са пестени усилия да се осигури възможно най-доброто управление. В същото време няколко технологии ECOnetic се грижат динамиката на вана да е възможно най-икономична откъм разход на гориво, с минимални CO2 емисии. За максимална ефективност се предлага широка гама от ECOnetic модели, с избор между къса (L1) или дълга колесна база (L2) и 2 700 кг, 2 900 кг или 3 100 кг GVM (бруто маса на превозното средство).
Мощност
Новият Transit Custom позволява да изберете необходимата мощност и нивото на горивната икономичност. Бъдете сигурни, че има комбинация, която идеално отговаря на работните ви изисквания.
Ford
Мощен и икономичен дизелов двигател

Transit Custom е оборудван с усъвършенстван и икономичен 2,2-литров дизелов двигател Duratorq TDCi, с шестскоростна ръчна трансмисия и предно задвижване.

Можете да избирате измежду три нива на мощност: 100 к.с./310 Nm, 125 к.с./350 Nm или 155 к.с./385 Nm. На което и да се спрете, въртящият момент и неговото подаване са подобрени, така че ванът разполага с предостатъчно мощност, независимо дали е натоварен, или не – дори при потегляне. А в съчетание с технологиите ECOnetic на Ford, двигателят намалява разходите на собственика, понижава въздействието на вана върху околната среда и отговаря на стриктните стандарти за изхвърляне на вредни емисии Euro Stage V.

Управление
Transit Custom съчетава изумителна возия, управление и прецизен кормилен механизъм с отлична стабилност и контрол при всякакви товарни условия. Всъщност той предлага удовлетворение от шофирането, съизмеримо с това на лек автомобил Ford.
Ford
Контролирано забавление с фино тунингована каросерия
Старателно тунингованата каросерия, значително заздравена в предния и задния мост, осигурява отлични нива на стабилност и контрол. Предимството е още по-голямо благодарение на оптимизирания, супер здрав корпус на каросерията.
Ford
Максимално сцепление за по-голям контрол
Системата Torque Vectoring Control реагира на пътната настилка 100 пъти в секунда (33 пъти по-бързо от мигване на окото). Използвайки тази информация, тя балансира мощността, подавана към всяко от двете предни колела. Това увеличава максимално сцеплението и прави управлението по-прецизно, с което ви позволява да преодолявате уверено завоите и неравностите по пътната настилка
Икономичност
Transit Custom постига отлична икономия на гориво. Моделът ECOnetic осигурява разход от 6,1 л/100 км и ниски CO2 емисии от 162 г/км*. Освен икономичен двигател, за постигането на тези невероятни цифри допринасят и различните ECOnetic технологии.
Ford
Изразходвайте по-малко гориво с Auto-Start-Stop
Когато ванът не се движи – например на светофар или в задръстване, тази допълнително избираема технология автоматично изключва двигателя (като продължава да подава захранване към важни системи като климатроника и радиото) и отново го включва в момента, в който сте готови за потегляне. Системата е изключително ефективна, ако шофирате предимно в градски условия, където тя може да намали разхода ви на гориво с до 10% (градски цикъл).
Ford
По-интелигентен начин за зареждане на акумулатора
За разлика от конвенционалните системи, системата Интелигентно регенеративно зареждане зарежда акумулатора само когато е необходимо, а при възможност избягва да го прави, докато натискате педала на газта. Така се пести още повече гориво и се понижават допълнително изхвърлените вредни емисии.
Ford
Контролът на ускорението прави шофирането по-икономично
Тази новаторска нова опция контролира степента на ускорение на Transit Custom в зависимост от това дали е ненатоварен или частично натоварен. В резултат на това можете да очаквате понижение в разхода на гориво до 15%, в зависимост от обичайния ви стил на шофиране. В допълнение тази технология допринася за понижаване на износването на двигателя, спирачките, гумите и др.
Ford
Светлинен индикатор за по-икономична смяна на предавките
Лампичка на арматурното табло ви подсказва кога да смените предавката, за да постигнете максимална икономия на гориво. Това е прост, но ефективен начин да направите всяко свое пътуване по-икономично.
Сподели: