ford.bg
Работен ден с по-малко стрес и с по-добра свързаност

Технологиите на Transit Custom облекчават стреса в работния ви ден просто като правят шофирането по-безпроблемно – особено в градски условия. За да улесни още повече живота ви, купето функционира като мобилен офис, с множество интелигентно разположени места за вещи и разгъваща се масичка, която е идеална за лаптоп. А гласовите команди на Ford SYNC ви позволяват да поддържате връзка (по мобилния телефон) и да се развличате, без ръцете ви да са заети с това. Дори седалката на водача е изцяло регулируема, както и новият волан, за да намерите идеалното, най-удобно положение при шофиране.

Технологии за шофиране
Transit Custom е снабден с няколко усъвършенствани функции, предназначени да улеснят максимално управлението на автомобила.
Ford
По-лесно движение на заден ход с камера за задно виждане
Колчета, кошчета, ниски стени – камерата за задно виждане показва онова, което е зад автомобила, на екран, вграден в огледалото ви за задно виждане. Тя не само ще ви помогне да видите неща, които може да сте пропуснали, но и да паркирате, като извежда виртуални линии, насочващи влизането ви и в най-тесни места. За допълнително удобство камерата се активира автоматично, щом превключите на задна предавка. Камерата за задно виждане се предлага като опция с функцията Lane Keeping Alert
Ford
Сензори, които ви помагат да паркирате безпроблемно
Сензорите за паркиране, които се предлагат по избор, ви помагат да прецените разстоянието между вашия автомобил и препятствията пред или зад вас. Когато засекат обект, те активират звуков предупредителен сигнал, който се засилва с приближаването ви към препятствието. Предназначението на тази функция е да ви помогне да паркирате по-уверено.
Ford
По-лесни маневри нощно време
Вечер или нощем, когато трябва да вземете остър завой, Transit Custom ви помага с нова светлина за завои (по избор). Тя се активира при скорост под 30 км/ч, когато завъртите волана или включите мигач. Тогава светлината за завои, разположена в горната част на предния фар, се включва автоматично и осветява съответната част от пътя. Така по-лесно ще извършите маневрата.
Ford
По-малко умора, по-икономични пътувания
Автопилотът с функция Регулируем ограничител на скоростта ви помага да поддържате предварително избраната от вас скорост на вана. Той пести гориво, свежда до минимум вероятността да превишите скоростта и, както всички автопилотни системи, поддържа равномерна скорост, за да не се налага вие да мислите за това.
Комфорт и удобство
Интелигентният дизайн и умело изработеният интериор, в комбинация с най-новите технологии, правят деловия живот на водача на Transit Custom по-комфортен, по-лесен и с повече възможности за връзка.
Ford
Ford SYNC. Усъвършенствана хендсфри технология
С гласовото управление на Ford SYNC можете да управлявате музикалните си устройства, както и да осъществявате входящи и изходящи повиквания по мобилния си телефон, без да използвате ръцете си, с помощта на прости и интуитивни гласови команди. Например, ако просто кажете „Обади се вкъщи”, системата ще набере домашния ви номер (при положение, че в списъка ви с телефонни номера на мобилния телефон е записано „Вкъщи”). Системата дори ще прочете на глас текстовите съобщения, изпратени на мобилния ви телефон.* Технологията SYNC ви позволява и да възпроизвеждате песни от USB или MP3/iPod устройство, или пък поточна музика от мобилния ви телефон, като използвате същия вид прости гласови команди. Така ръцете ви ще са заети само с волана, а очите ви ще могат да следят пътя. Друга важна функция е Спешна помощ. Ако мобилният ви телефон е свързан със системата SYNC, тази технология ще ви свърже със службите за спешна помощ, ако отчете, че сте претърпели злополука.
Ford
Нови, по-удобни предни седалки
Седалката на водача е изцяло регулируема, заедно с волана, така че можете да намерите идеалното положение за шофиране. Има и вградени подлакътници , а като опции се предлагат регулируема опора за лумбалната област и подгряване на седалките. Всъщност, макар че са еталон за трайност/издръжливост в търговските превозни средства, седалките са проектирани да бъдат не по-малко удобни от онези в един лек автомобил. Така че дали ще използвате вана за пътувания на дълги разстояния или за често изминаване на кратки разстояния, ще се насладите на един по-релаксиращ ден в своя офис-стол.
Ford
Всичко необходимо за работа в движение
Купето на Transit Custom е снабдено с множество функции, които да ви помагат в работата. Ако например изберете двойна пътническа седалка отпред, седалката в средата ще бъде оборудвана с разгъваща се масичка, достатъчно голяма за лаптоп или папка. Ще разполагате и с удивителна възможност за съхранение на вещи – скрито отделение под двойната пътническа седалка, с обем 93 литра; скрито отделение в арматурното табло за вашия мобилен телефон или MP3/iPod (включително захранващо гнездо с напрежение 12 волта); жабка, в която можете да наредите папки с размер A4; и, разбира се, няколко удобни места за поставяне на бутилки и чаши.
Ford
Предостатъчно развлечения
Предлага се широка гама от най-новото развлекателно и информационно автомобилно оборудване, включително пакет от висок клас с DAB радио, CD, USB порт, многофункционален дисплей, навигационна система, покриваща цяла Европа, камера за задно виждане, система Ford SYNC и изтънчено разположение на високоговорителите.
Ford
Чистачки, които автоматично се включват при дъжд
Чистачките с вградени сензори за дъжд се включват в момента, в който отчетат влага върху предното ви стъкло, а след това регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което ви поднесе времето. Можете дори да избирате измежду шест нива на чувствителност, които определят колко влага да се натрупа, преди чистачките да я отстранят. Чистачките със сензори за дъжд се предлагат като опция с автоматичните фарове (виж по-долу).
Ford
Фарове, които се включват автоматично при нужда
Transit Custom е оборудван със сензори, които отчитат намаляващата околна светлина и задействат автоматичните фарове, като по този начин улесняват шофирането по здрач или на зазоряване. Те се включват автоматично и когато навлезете в тунел. Автоматичните фарове се предлагат като опция заедно с чистачките със сензори за дъжд (виж по-горе).
Ford
Подгряващата система за предното стъкло Quickclear слага край на стърженето
Само натиснете бутона и вградените реотани бързо ще разтопят леда или снега, за да не ви се налага да го правите вие (предлага се като опция).
Ford
Ford Easy-Fuel за адекватно зареждане
Тази технология прави почти невъзможно зареждането на погрешно гориво, защото грешният мундщук просто няма да влезе. А тъй като Ford Easy-Fuel е система без капачка, никога повече няма да ви се налага да пипате замърсена капачка на резервоара.
Ford
Странични огледала, които се сгъват сами, за да не бъдат повредени
При натискане на бутон предлаганите допълнително огледала с електрическо задвижване се сгъват навътре, за да не бъдат неволно повредени. Освен това те разполагат с функция за подгряване, за да виждате ясно дори при температури под нулата, както и със странични ретранслатори (мигачи).
Ford
Автоматично превключване на къси и дълги светлини: за да виждате ясно, без да заслепявате другите
Автоматичното превключване на къси и дълги светлини е полезен асистент при нощно шофиране. Той временно превключва предните ви фарове на къси светлини, когато отчете насрещно движение или автомобил пред вас, така че да не заслепявате другите водачи. След това автоматично се връща в режим дълги светлини, осигурявайки ви максимална видимост. Автоматичното превключване на къси и дълги светлини се предлага като опция с Lane Keeping Alert
Сподели: