ford.bg
Ford
Ford Технологии

Ford продължава да изумява автомобилната индустрия с постиженията и заслужените си признания и награди в областта на технологиите. Повече за тях ще научите и в тази секция, както и на страниците на отделните модели. Заявете тест-драйв още сега и се убедете сами в удобството, комфорта и свързаността, която ще получите от своя нов автомобил с марка Ford.


 
Сумисти демонстрират как работи Door Edge Protector при Ford Focus

 

Активна помощ при паркиране

Вашият автомобил паркира вместо вас, дори и в най-тесните пространства. Паркинг асистентът първо проверява посредством сензори, дали има достатъчно място за паркиране. Единственото, което вие правите е да натискате педала на газта, спирачката, както и да сменяте предавките при необходимост. Автомобилът дава едновременно визуални и звукови сингнали, но на практика паркира сам.

 

Автопилот с адаптивно регулиране на дистанцията

Системата адаптира скоростта на автомобила спрямо тази на автомобила пред вас, в случай на потенциална опасност. Това е усавършенстван автопилот. Подобно на стандартната система, можете да зададете желана скорост, без държите педала на газта. Подобрението тук се състои в автоматичното намаляване на скоростта, в случай на твърде близка дистанция. Когато сте вече в безопасност, системата отново връща зададената скорост на автопилота.

 

Помощ за задържане на пътя

Тази система предопреждава водача при промяна на траекторията на движение като задейства вибрация на волана. Нивото на вибрации може да се избере на три нива на чувствителност. Информацията за промяната на траектория се визуализира и на дисплея на трип компютъра.

Автоматично включване на дълги светлини

Tази интелигентна помощ е особено полезна при нощно шофиране, осигуравайки по-голяма безопасност на пътя. Когато системата е активирана, тя редува дълги и къси светлини в зависимост от пътните условия. Ако дългите светлини са включени и системата засече друг автомобил, автоматично ще преввключи на къси светлини, за да не заслепявя водача срещу вас.

Системата за помощ при аварийни ситуации „говори“ на български

Уникалната система за помощ при аварийни ситуации на Ford SYNC се предлага в над 30 европейски държави, „владее“ водещите в бранша 26 езика и дори „говори” на български. Ford е първата автомобилна марка, която предлага тази животоспасяваща помощ у нас на родния ни език.

Система за информиране при "мъртва точка"


С помощта на радарни сензори, системата за информиране при "мъртва точка", вижда предмети, които вие не можете да видите, а именно автомобилите скрити в т.нар. "мъртва точка". В случай на опасност, сензорът изпраща сигнал, при който на огледалото ви се активира оранжево осветление, оведомяваки ви, че нещо се задава зад вас. Огледалата никога не са били толкова модерни и същевременно полезни.

Разпознаване на пътни знаци

Вече можете да сте спокойни, в случай че пропуснете някой пътен знак. Технологията за разпознаване на пътни знаци, идентифицира знаците, като може да показва едновременно два знака на инструменталното табло. Ако системата засече знак за ограничение на скоростта или забранено изпреварване, ще ви даде индикация че сте в нарушение. Дори ще мига ако шофирате със скорост над зададената като ограничение. Състемата ще напомня и ще се грижи за вас докато шофирате.

Технологии и иновации от Ford B-MAX
 
Иновативната система на отваряне на вратите на новия B-MAX осигурява ненадминат достъп за пътници и багаж през конвенционалните предни и задните плъзгащи се врати, в които са интегрирани централните В-колони. B-MAX наскоро спечели най-високия възможен резултат от 5 звезди за безопасност на независимата компания Euro NCAP.
 
Мултифункционалният автомобил B-MAX се отличава още и със системата за свързаност SYNC с гласово управление, Системата за спешни случаи. Системата Active City Stop, която следи трафика отпред и прилага спирачно усилие, ако индикира вероятност за предстоящ сблъсък с преднодвижещ се автомобил.
 

Заводът на Ford в Крайова, Румъния

В приложения прейлист ще видите четири видеа, които представят моменти от производствения процес на новия B-MAX. Клиповете са заснети по време на посещение на наш екип в завода на Ford в Румъния.


Технологични НОВИНИ


 

 

Ford 1.0 EcoBoost - бензиновият двигател на бъдещето

Един малък бензинов двигател, задвижващ автомобилите на Ford, включително новата Fiesta, пребори конкуренцията на премиум марки и супер коли и спечели Оскарите за двигатели за безпрецедентния трети пореден път....

прочети повече